找回密码
  立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

QQ登录

只需一步,快速开始

[休息区] Hastings Pier / dRMM

0 / 261
徐强 发表于 2017-8-1 21:43:43 | 显示全部楼层 |阅读模式
318_ph_exterior_03_AdR.jpg

Architects: dRMM
Location: Hastings, United Kingdom
Area: 11720.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: Alex de Rijke, Oli Cunningham, James Robertshaw
Client: Hastings Pier Charity
Cost: Consultant: PT Projects
Structural Engineer: Ramboll
Service Engineer: Ramboll
CDM Coordinator: KMCS
Joinery Company: Timber Craft UK
Structural CLT supplier: KLH
Furniture: dRMM and Hastings & Bexhill Wood Recycling

HastingsPier_dRMM_JR_4.jpg

From the architect. The 2010 destruction of Hastings Pier by fire was an opportunity to redefine what a pier could be in the 21st century; transforming the shanty town of commercialism it was in the 20th century.

HastingsPierdRMM_F_687_128.gif

After local stakeholder consultation it was clear the Pier would be expected to host many different populist scenarios. dRMM’s re-design master-move was to create a strong, well-serviced platform that could support endless uses; from big-top circus to major music events, local fishing to international markets. In homage to conceptualist Cedric Price, users bring their own architecture to plug in and play.

317_ph_exterior_17_AdR.jpg

This is the first phase of regeneration. Most of the work so far has been up to and including deck level. The HLF grant enabled extensive foundation and structural repairs covering fire, sea and storm damage (£9M). Further funding (£2.5M) facilitated two buildings, the first of which, the remaining derelict Victorian Pavilion, was transformed into an open-plan, fully-glazed restaurant. dRMM were responsible for the exterior shell and cores; the interior fit-out was by tenant.



9_HastingsPier_VCWEle_dRMM_ThePlan.jpg

HastingsPier_dRMM_Ariel2016_HastingsPierCharity3.jpg

14_HastingsPier_DNewPav_dRMM_ThePlan.jpg

318_ph_exterior_09_AdR.jpg

The new Visitor Centre is a cross-laminated timber structure, inventively clad in reclaimed decking. Replacing the weakest central section of the damaged pier, it offers adaptable space for events, exhibitions and education, with an elevated rooftop belvedere. Reclaimed timber deck furniture was designed by dRMM and Hastings & Bexhill Wood Recycling as part of a local employment initiative.

318_ph_exterior_05_AdR.jpg

The pier is an extension of the promenade from which it projects; a large public open space. The experience of free space and ‘walking on water’ is heightened by the optics of a louvred balustrade design and quality timber deck. The new pier is a catalyst for urban regeneration. It offers flexibility, material and functional sustainability, and an uninterrupted vista of the natural and built surroundings of the special seaside town of Hastings.

Hastings_Pier__Photo_by_James_Robertshaw2.jpg

318_ph_exterior_18_AdR.jpg

318_ph_exterior_10_AdR.jpg

318_ph_exterior_13_AdR.jpg

319_ph_construction_CLT_byOC.jpg

Hastings_Pier__Photo_by_James_Robertshaw_6.jpg

HastingsPier_dRMM_Exhibition_HastingsPierCharity2.jpg

8_HastingsPier_SitePlan_dRMM_ThePlanRS.jpg

9_HastingsPier_VCWEle_dRMM_ThePlan.jpg



11_HastingsPier_VCPlans_dRMM_ThePlan.jpg

12_HastingsPier_RecycledTimber_dRMM_ThePlan.jpg

13_HastingsPier_DExistingPav_dRMM_ThePlan.jpg

14_HastingsPier_DNewPav_dRMM_ThePlan.jpg

15_HastingsPier_VerticalCrossBracing_Gifford.jpg

16_HastingsPier_CollarTieDetails_Gifford.jpg
10_HastingsPier_VCNSEle_dRMM_ThePlan.jpg



回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

即时通讯
QQ 1512100808
联系
info@wppy.com
官方微信
发布 快速回复 返回顶部 返回列表